Aanbieding!

Kalmte Techniek

Oorspronkelijke prijs was: €15.00.Huidige prijs is: €12.00.

Artikelnummer: Eboek-Kalmte1 Categorie: Tags: ,

Beschrijving

Dit pdf e-boek is een boek van Dick de Ruiter zelf, oorspronkelijk geschreven voor zijn workshop Kalmtetechniek in Nederland en België. Maar het boek op zich is een bijzonder praktische handleiding, met oefeningen die vrijwel iedereen kan doen. Een heel praktisch boek dus, waarmee veel mensen direct iets kunnen doen aan de overbodige stress in hun leven. Het heeft 54 Din A5 pagina’s.

INHOUD

4 Inleiding
6 Aandacht
7 Het kalmtecentrum
10 Kalmte-expressie
13 Het gebruik van de kalmte techniek
Voorbereidende oefeningen
Oerhouding
17 Stress contactpunten
19 Zoemen
23 Staande oefeningen
27 Tai Chi 1 Zwaaidraai
28 Tai Chi 2: Hoofddraai
30 Tai Chi 3: Grote cirkel
33 Tai Chi 4: Bal heffen
37 Loslaten van psychische spanningen
39 Houtjes hakken
41 Voorbereiding kalmtetechniek
45 Ademmeditatie
49 De techniek
53 Samenvatting

Korte impressie:

DE KALMTE TECHNIEK

INLEIDING

Hieronder vind je enige richtlijnen behorende bij de workshop Kalmte Techniek van Dick de Ruiter. Je vindt hier een neerslag van alle technieken die je in deze workshop kunt leren. Maar ook zonder deze workshop is het mogelijk hiermee al aan het werk te gaan.
Het is de bedoeling dat je thuis de techniek dagelijks oefent, op elk geschikt moment. Het is de regelmaat waarmee je traint die resultaten zal afwerpen.

Ten eerste zullen we onderscheiden wat de oorzaken kunnen zijn van het afwezig zijn van kalmte, rust en ontspanning. Er zijn uiteraard vele factoren die we kunnen aanwijzen, buiten ons, die daarmee te maken hebben. Het is vaak een complex van zaken die na verloop van tijd een soort vicieuze cirkel gaan vormen in ons leven.
Toch is het van groot belang te onderkennen dat al deze factoren niet of nauwelijks vat op ons kunnen krijgen wanneer we een manier kennen om hiermee om te kunnen gaan. Iemand die in het water valt kan hopeloos kopje ondergaan als hij niet kan zwemmen.

Spanningsfactoren zullen er altijd zijn, zeker in onze Westerse maatschappij. Sommigen trekken ze allemaal naar zich toe en worden uiteindelijk een wandelend brok stress. Anderen gaan daar veel beter mee om en hebben weinig of geen last daarvan.
Het gaat er dus om manieren te vinden om deze stressfactoren goed op te vangen en te verwerken, hoe groot ze ook mogen zijn. Vergelijk het maar met een eend in het water: je zit er middenin, maar het glijdt van je af en het dringt niet binnen.

Ten tweede is het goed om te beseffen dat er mogelijkheden zijn om jouw dag zó in te delen dat er meer evenwicht komt tussen activiteit en rust, tussen spanning en ont-spanning.
Hierover gaat het in deze handleiding, die heel gemakkelijk is te gebruiken om stress af te bouwen in je dagelijkse leven. Je hoeft je hier niet voor terug te trekken in het bos en alleen maar gras te eten. Het is geen wereldvreemde of uren vergende methode. De techniek die normaal in één avond wordt aangeleerd werkt uiteraard niet in één avond helemaal perfect. Het is de bedoeling dat je je gaat richten op het overzichtelijke schema dat hier wordt behandeld, en dat je kunt aanpassen aan jouw eigen leefomstandigheden. Dat is het mooie van de Kalmte Techniek: hoewel het geen instant-relax-pil is die het werk voor je doet wordt het langzamerhand een manier van omgaan met jezelf die je je eigen moet maken, net zoals je vroeger hebt moeten leren om te gaan met eten en drinken. Koester dus niet teveel verwachtingen op korte termijn; dat voorkomt teleurstelling. Afhankelijk van jouw ‘uitgangspositie’, de mate van stress waarin jij je nu bevindt, kun je gemiddeld binnen twee tot zes weken goede resultaten boeken.

Relaxen met Dick de Ruiter