Persoonlijke groei

6.90

Artikelnummer: EboekPG003 Categorie:

Beschrijving

In dit e-boek met 30 Din A5 pagina’s in PDF kun je aan jouw persoonlijke groei werken en krijg je handvatten aangereikt hoe hiermee te beginnen.

Auteursnaam: Rajesh
Vertaling: Dick de Ruiter

Impressie:

Dit is cruciaal

Zelfvertrouwen is een heel belangrijke eigenschap die je al hebt, of die je wilt ontwikkelen als je er nog te weinig van hebt. Het ontwikkelen van zelfvertrouwen hoort altijd deel uit te maken van elk persoonlijk zelfontwikkelingsprogramma voor iemand met een lage dunk van zichzelf!
Daarbij bepaalt wat er in het verleden is gebeurd op het gebied van het bereiken van je doelen sterk het vertrouwen dat je op dit moment al hebt (of juist niet).

Als je eenmaal succes hebt dan straal jij zelfvertrouwen uit en zul je graag je tanden in iets lastigers willen zetten. Maar in een situatie waarin persoonlijk zelfvertrouwen ontbreekt kun je het beste tijden en gebeurtenissen uit je verleden herbeleven die wél succesvol waren, en je verbeeldingskracht gebruiken om opnieuw dat heerlijke gevoel van zelfvertrouwen terug te krijgen.

Zelfvertrouwen kan beter worden door je steeds te omringen met mensen die wel vertrouwen en succes hebben, en door een situatie te benaderen op de manier van ‘als zij het kunnen dan kan ik het ook’! Door er op zo’n manier in te staan wordt je persoonlijke prestatie meteen beter.

Belangrijke gebeurtenissen kunnen er soms ook voor zorgen dat je gaat twijfelen aan jezelf – dat gebeurt zelfs bij mensen met veel zelfvertrouwen. Als je zenuwachtig of bang bent is het meer dan ooit van belang dat je in zo’n situatie veel zelfvertrouwen pompt. Het helpt om dan rustig en ruim adem te halen en te visualiseren dat het helemaal goed komt.

Relaxen met Dick de Ruiter